Вашата задача е да останете верни на заветите на матушка Серафима


Скъпи осиротели сестри,

     Бяхме потресени от новината за понесената от вас неоценима загуба!
      Разбира се, че ще поменавам матушка Серафима на всяка божествена литургия, ала не защото съм достоен да се моля за такава жена, но за да проси тя от Бога милост за мене, грешния.
      Същевременно вие трябва да осъзнаете колко съкрушена е била матушка Серафима при кончината на светител Серафим. Но как посрещна тя тази голяма загуба? Като старателно запази в сърцето си всичко, на което Божият угодник я бе научил и след това го предаде на вас. Сега и вашата задача е да останете верни на заветите на матушка Серафима и твърдо да се придържате към всички нейни наставления.
      Именно по този начин Православието се запазва от едно поколение за следващото. Матушка Серафима бе добра и вярна Божия рабиня. Сега е наш ред да послужим добре и вярно [на Православието].

      Да се молим горещо на матушка, просейки нейното застъпничество, тъй че всички един ден да се съединим с Христа и с нея в обителите на праведните.
      Молете се за нас, молим ви!

Грешните свещеник Давид и презвитера Юлиана Кауни (САЩ)


Към главната страница | Съдържание
. Православна беседа. При препечатване на материали посочването на автора и на pravoslavie.domainbg.com е задължително. Ако желаете да получавате известия за новопостъпили четива, пишете ни! Вашите отзиви можете да оставите тук.