ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР И ИМЕННИК

Последна промяна:
2005-09-24 16:14

Бърз преход по страниците на «Православна беседа»

За църковния календар:

Как бе въведен новия (григориански) календар в Православната Църква.
Човекът, който въведе новия календар в Православната Църква.

Компютърна програма-календар

Православен календар (безплатна компютърна програма на руски език, включваща в пълнота православните празници за всеки ден, с възможност за търсене на отделни светци и дните, в които се чествува паметта им по църковния календар. Дава възможност месецословът да се допълва. Вид на програмата).

Църковният календар — това е запис на живите извори на Православието; той отбелязва всекидневно празнуваните светци, чудотворни икони и богослужебни четения, които подхранват истинския православен християнски живот. Богатството на православния календар с неговите вдъхновяващи празници е толкова велико, че всеки ден може да ни вдъхновява за подвига, който преп. Герман (Аляскински) ни е завещал: От този ден, от този час, от тази минута повече от всичко да обичаме Бога. Да бъде всеки ден за нас такова начало! — йеромонах Серафим (Роуз).

Православен именник


© 2001—2005. Православна беседа. Части от четивата могат да се цитират при посочване на адреса на сайта (http://pravoslavie.domainbg.com). Цялостното преиздаване на текстове в печатно тяло или в елекронен вид — само с писмено разрешение от редакцията.

Към началото на страницата